Supa crema de spanac si coaste de miel

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele de miel intr-un vas mai mare, adaugam vinul, uleiul de masline, cimbrisorul, apoi asezonam cu sare si piper. Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam carnea sa se marineze peste noapte, sau minim 5 ore. Scoatem coastele de miel din marinata si le prajim putin in uleiul incins cat sa isi schimbe culoarea, apoi se aseaza in tava,si se pun in cuptorul preincalzit la 120 grade timp de 30 minute minute. Dupa ce am pregatit coastele de miel incepem sa pregatim spanacul astfel: Spanacul se spala foarte bine in mai multe ape, si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Intr-o oala incingem putin ulei de masline, adaugam ceapa si usturoiul verde tocate marunt lasand pe foc pana se inmoaie. Adaugam spanacul si acoperim oala cu un capac cateva minute pana cand acesta s-a inmuiat. Punem apa si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute. Lasam sa se raceasca cateva minute. Cu ajutorul unui blender vertical pasam spanacul,adaugam apoi coastele de miel, zeama de la jumatate de lamaie , sarea si lasam sa fiarba la foc mic cateva minute.Daca doriti ca supa sa fie mai apoasa se mai poate adauga putina apa. La sfarsit adaugam ardeiul iute uscat taiat marunt (dupa gustul fiecaruia). Supa crema de spanac si miel se serveste fierbinte alaturi de paine prajita. Pofta buna !

Ingrediente Supa crema de spanac si coaste de miel

* 350 g spanac verde

* 1 legatura ceapa verde

* 1 legatura usturoi verde

* 500 g coaste de miel

* 100 ml vin alb

* cimbrisor proaspat

* ulei de masline

* zeama de la jumatate de lamaie

* sare

piper

* 1 ardei iute uscat

Categorii