Supa crema de urzici

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de urzici

In vasul cu ulei, se pun legumele curatate, spalate, taiate cuburi, leurda cu cozile taiate, spalata si taiata marunt, urzicile curatate, foarte bine spalate, oparite 2-3 minute, apoi scurse fara sa se arunce apa. Se amesteca totul bine, apoi se adauga apa de la urzici (sa nu fie mai mult de 3 cani), 1/2 lingurita cu sare si se lasa la fiert, cu capac, 30 minute. Dupa acest timp, se strecoara totul, se paseaza cu blenderul, piureul obtinut se amesteca cu supa de la fiert, pana ajunge la consistenta dorita, apoi se potriveste de gust, iar la final, se adauga smantana. Dupa omogenizare, se serveste imediat cu felie de lamaie (optional).

Ingrediente Supa crema de urzici

250 g urzici

1 leg leurda

1 ceapa

1 morcov

1/2 telina

2 cartofi

100 ml smantana lichida de soia

2 linguri ulei

sare

Categorii