Supa crema rece de sfecla rosie

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema rece de sfecla rosie

-Curățați legumele și le tocați în cuburi; -Căliți ceapa în ulei pentru 5 minute, apoi adăugați legumele și mai lăsați încă 5 minute, timp în care amestecați. -Adăugați apa sau supa de pui; -Adăugați foile de dafin, sare, piper; -Când legumele au fiert, adăugați hreanul și mai lăsați pe foc pentru încă 2 minute; -Închideți focul, scoateți foile de dafin; -Scoateți legumele și pasați-le până obțineți crema omogenă; -Adăugați supă în care au fiert în funcție de cât de subțire doriți să fie supa finală; -Dacă doriți textura gelatinoasă, preparați gelatina după instrucțiunile de pe ambalaj, o incorporați în supă și dați la frigider pentru cel puțin 2 ore. -Serviți supa cremă cu smântână, hrean sau pătrunjel tocat mărunt.

Ingrediente Supa crema rece de sfecla rosie

-500 g sfeclă roșie (sau 5 bucăți medii)

-2 cartofi medii

-1 morcov

-2 cepe

-1 lingură de ulei

-900 ml de supă de pui sau apă

-2 foi de dafin

-1 linguriță de hrean (proaspăt ras)

-sare

-piper

-gelatină (doar dacă doriți textura gelatinoasă

cum am folosit eu dacă nu

o puteți servi pur și simplu în boluri).

Categorii