Supa de legume cu bacon afumat

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa de legume cu bacon afumat

Mai intai curatam toate legumele si le spalam. Ceapa o tocam solzisori, iar restul legumelor le trecem prin robot, dar nu le maruntim prea mult. Punem uleiul la incins si prajim in el bucatile mici de bacon, cateva minute, invartindu-le de pe o parte pe alta, apoi le scoatem cu o paleta, intr-un bol. Adaugam ceapa in uleiul de pe foc si o lasam pana devine translucida, apoi adaugam si restul legumelor si putina apa calda. Le amestecam de cateva ori pe foc, dupa care adaugam apa fiarta, putina sare si acoperim vasul, lasandu-l sa fiarba la foc mediu 25-30 de minute pana se patrund legumele. Adaugam pastele fainoase si le lasam sa fiarba pana isi maresc volumul si se patrund, dupa care adaugam rosiile. Tocam intre timp patrunjelul, amestecam galbenusul cu smantana si otetul, apoi dupa 6-7 minute de fierbere a rosiilor, adaugam putina zeama de la supa in amestecul de ou si smantana, omogenizam si turnam amestecul in supa, amestecand bine totul. Mai lasam vasul pe foc 2-3 minute, dupa care adaugam patrunjelul si ridicam vasul de pe foc. Servim supa cu bacon afumat si fara paine. Pofta buna!

Ingrediente Supa de legume cu bacon afumat

1 radacina telina

2 radacini patrunjel

1 morcov

3 cepe

2 ardei

1 capatana usturoi

50 ml ulei

150 gr bacon afumat

200 gr rosii pentru ciorbe

1 legatura patrunjel

100 gr paste cu ou

1 galbenu

2 linguri smantana

2 linguri otet

3 l apa

1 lingura sare

Categorii