Supa de legume cu iaurt si oua de prepelita

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa de legume cu iaurt si oua de prepelita

Se curata legumele si se spala, cartofii si dovlecelul se taie cubulete mici, zarzavatul se taie jumatate din cantitate in bastonase mici si subtiri si cealalta jumatate se dau la robot. Se incinge un pic de ulei de masline si se calesc la foc iute cubuletele de cartofi si dovlecel, se adauga si fasolea pastai prefiarta, se adauga si zarzavatul maruntit, un praf de sare, se acopera cu un capac si se inabusa si la sfarsit adaugam cubuletele de rosii in bulion. Se da in clocot un ibric de apa in care oparim baby spanacul, apoi il strecuram si il trecem sub jet de apa rece. Peste legumele calite din tigaie adaugam 500 ml apa rece si lasam sa fiarba acoperit. Cand zeama lasata scade la jumatate, se adauga si baby spanacanul oparit, se potriveste gustul de sare si piper si se mai lasa 5 minute pe foc. Oprim focul si presaram verdeata tocata fin. Lasam 15 minute sa se racoreasca un pic si dregem cu lingura de iaurt. Fierbem ouale de prepelita 5 minute, apoi le curatam de coaja si le taiem in sferturi. Taiem dintr-o franzela fasii subtiri de paine ,lungi de cca 10 cm si groase de 2 cm care se stropesc cu ulei de masline, se presara piper aromat cu lamaie, seminte de in si chimen, se asaza pe hartie de copt si se rumenesc la cuptor. Supa se serveste cu felii de ou de prepelita deasupra si baghetelele aromate si crocante! Pofta buna!

Ingrediente Supa de legume cu iaurt si oua de prepelita

1 dovlecel

1ardei rosu

1 ceapa rosie

2 cartofi mai mici

1 morcov

1 radacina de patrunjel

1 pastarnac

o bucatica de telina

o mana de fasole verde

o mana de baby spanac

1 legatura de patrunjel verde

3 linguri de rosii cubulete in bulion

4 oua de prepelita

1 lingura de iaurt

sare

ulei de masline

piper cu aroma de lamaie

baghetelele de paine aromata: cateva fasii subtiri de paine

ulei de masline

piper cu aroma de lamaie

seminte de in

chimen

Categorii

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Reteta culinara Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Reteta culinara Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă din categoria Mancaruri de legu

Noodles cu legume - Rețeta gustoasă de post

Noodles cu legume - Rețeta gustoasă de post

Reteta culinara Noodles cu legume - Rețeta gustoasă de post din categoria Mancaruri de post. Cum sa