Supa de legume cu sparanghel verde

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa de legume cu sparanghel verde

1. Se curata sparanghelul, se taie capetele si se toaca in bucati de aprox. 4 cm. Se desfac tijele de telina, se spala si se indeparteaza fibrele mai dure tragand de jos in sus. Se spala dovleceii si se taie in fasii. 2. Se curata morcovii si cartofii si se taie in cubulete. Se oparesc rosiile, se racesc sub un jet de apa rece, se decojesc si se taie in cubulete. Ceapa si usturoiul se taie in bucatele mici. 3. Se topeste untul intr-o oala, se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc pana se inmoaie. Se adauga morcovul si cartofii si se calesc un timp scurt impreuna. Se adauga 1 l de apa si cuburile-condiment si se fierbe la foc mic timp de 10 minute. 4. Se adauga restul de legume, se condimenteaza si totul se fierbe pana se inmoaie. Se spala patrunjelul, se usuca prin stergere si se toaca marunt frunzele, fara tulpina. In final se presara in supa cand aceasta este gata.

Ingrediente Supa de legume cu sparanghel verde

500g sparanghel verde

2 tije de telina

3 dovlecei mici

2 morcovi

2 cartofi

4 rosii mari

1 ceapa

1 catel de usturoi

20g unt

2 cuburi-condiment pentru supa

sare

piper alb

1 legatura patrunjel

Categorii