Supa de linte, praz si rosii uscate servita cu paine gratinata cu branza brie

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa de linte, praz si rosii uscate servita cu paine gratinata cu branza brie

Se curata, se spala si se toaca marunt morcovul si prazul, apoi se pun la calit in putin ulei de masline. Se taie in jumatati rosiile uscate si se adauga peste morcov si praz, se condimenteaza cu boia dulce afumata, curcuma, sare si piper mozaic proaspat macinat. Se amesteca bine si se adauga lintea rosie care a fost spalata si scursa in prealabil. Se adauga 1.5 l apa si se lasa la fiert 35-40 de min. Se toarna supa in boluri, deasupra se pun felii de paine prajita unse cu branza brie si se dau la cuptor 5-10 min pana se topeste branza. Se serveste supa calda din cuptor presarata cu cimbrisor. Pofta buna !

Ingrediente Supa de linte, praz si rosii uscate servita cu paine gratinata cu branza brie

300 gr linte rosie

1 fir de praz

10 bucati rosii prunisoare uscate

1 morcov

1 lingurita boia dulce afumata

1 lingurita curcuma

2 linguri ulei de masline

Sare

piper mozaic

6 felii de paine

100 gr branza brie

2 fire cimbrisor

1.5 l apa

Categorii