Supa de morcovi cu ghimbir

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa de morcovi cu ghimbir

Curatam toate legumele, le spalam si le sterge, cu un prosop de hartie. Ceapa am lasat-o intreaga , usturoiul l-am presat iar morcovii, ghimbirul si telina le-am razuit. In reteta se caleste ceapa marubtita cu usturoiul in 2 linguri de ulei, dar pentru ca eu am vrut o supa dietetica, am pus toate legumele intr-o oala in care am pus si supa de carne. Am potrivit gustul supei cu condimentele si am lasat-o sa fiarba 25 de minute. Dupa ce sunt toate fierte, in reteta se dau prin blender legumele cu parte din supa, apoi se presara coriandru frunze deasupra. Eu am lasat legumele asa razuite , dar am aruncat ceapa si am presarat frunze de patrunjel verde deasupra. Cine doreste poate pune smantana, eu am adaugat putin iaurt degresat. Sa mancati sanatosi, pofta mare ! http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/supa-de-morcovi-cu-ghimbir.html

Ingrediente Supa de morcovi cu ghimbir

2 morcovi mari

1-2 cepe mici

2-3 catei de usturoi

1 felie de telina ( apio era in reteta)

2 cm ghimbir radacina

2 linguri ulei de masline( eu nu am pus)

1-2 l supa de carne

1/2 legatura frunze coriandru( am pus macinat un varf + frunze patrunjel verde)

2 linguri smantana( iaurt degresat 0,1% grasime am pus eu)

sare

piper

Categorii