Supa de peste (sau Caldeirada portugheza)
Reteta culinara Supa de peste (sau Caldeirada portugheza) din categoria Peste. Specific Portugalia. Cum sa faci Supa de peste (sau Caldeirada portugheza)
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa de peste (sau Caldeirada portugheza)
Am norocul sa locuiesc intr-o tara unde avem peste proaspat la discretie de multe feluri si calitate pe masura. Si bucataria mediteraneana e una din cele mai sanatoase si delicioase. Mie mi-a cazt cu tronc pestele asta -raza (raia). e un fel d emancare ca o supa mai deasa-dar uneoir se mananca ca si fel principal.eu a folosit peste raza dar puteti icnerca alt tip de peste mai gras.
2 bucati mari de peste proaspat (raza) 4-5 cartofi albi 1 ceapa mare 3 rosii putin ardei gras (verde si rosu) putin ardei iute patrunjel verde ulei de masline, sare piper, pasta de rosiiCuratam si portionam pestele (eu l-am cumparat asa gata curatat si taiat- e un peste mare si greu de portionat) ; curatam si cartofii si ii taiem felii mai groase.
Ceapa se curata si se taie felii, ardeii la fel si usturoiul feliute si el.
Intr-o cratita punem un strat de cartofi, presaram ceapa, ardei, usturoi si rosii (am avut rosii cherry si din conserva-am amestecat; presaram cu putin patrunjel verde,pasta de rosii -sare, piper si uleid e masline-asezam pestele deasupra apoi mai punem un strat de cartofi+rosii+sare+ardei si ardei iute-presaram iar cu patrunjel verde si stropim cu ulei de masline .
Turnam apa calduta pana acopera usor apoi dam la foc mare pana incepe sa fiarba-apoi reducem focul si lasam sa fiarba acoperit cca 15 minute (pana se inmoaie cartofii)
E bun cu paine tare sau prajita-si usturoi.
E important sa nu amestecam in mancare-servim cu grija in farfurie.
Ingrediente Supa de peste (sau Caldeirada portugheza)
2 bucati mari de peste proaspat (raza)
4-5 cartofi albi
1 ceapa mare
3 rosii
putin ardei gras (verde si rosu)
putin ardei iute
patrunjel verde
ulei de masline, sare piper, pasta de rosii