Supa de rosii cu naut

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa de rosii cu naut

Se pune uleiul la incins, se adauga baconul sau sunca taiata fasii. Se prajeste la foc mic pana devine crocanta. Baconul prajit se scoate pe o farfurie. Se adauga ceapa taiata marunt si se prajeste 2-3 minute, pana se inmoaie. Se adauga untul si usturoiul taiat felii. Se contiua calirea pentru inca 2-3 minute. Se adauga sucul de rosii, nautul din conserva,ardeiul capia copt, curatat de coaja si taiat cuburi, plus jumatate din cantitatea de apa. Punem capac si lasam la fiert 20 minute. La final adaugam branza taiata cuburi si busuiocul taiat fasii. Mai lasam supa sa fiarba 10-15 minute. Se pasireaza totul cu un blender vertical pana obtinem o supa cremoasa. Se completeaza cu restul de apa(daca este necesar), se asezoneaza dupa gust cu sare, piper si zahar. Se pune supa pe foc si se lasa sa fiarba 5 minute. Se serveste dupa preferinte. Noua ne plac mult crutoanele facute in casa, aromatizate cu boia iute si oregano. Se pot folosii boabe fierte de naut, sau naut crocant picant(nautul fiert se aromatizeaza, se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor pana nautul se usuca, devine crocant). Sa nu uitam de baconul prajit si busuioc proaspat… Sa va fie de folos!!!

Ingrediente Supa de rosii cu naut

650-700 ml suc gros de rosii (eu am folosit unul facut in casa)

3-4 felii de bacon sau o alta sunca cu grasime

2 linguri ulei de masline

50 gr unt

50 gr parmezan taiat cuburi sau o alta branza tare (eu folosesc branza Praid)

1 ceapa

4-5 catei de usturoi

1 ardei capia copt si curatat de coaja

400 gr naut (eu am folosit 1 conserva de naut fiert)

1 pumn de frunze proaspete de busuioc

Sare si piper proaspat rasnit

1 lingura zahar

600-700 ml apa sau supa de legume/carne

Categorii