Supa de rosii cu oase garf si galuste

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa de rosii cu oase garf si galuste

Traim vremuri de criza, nimic nu se arunca, totul se foloseste. Cand am preparat bulionul am folosit cojile si semintele care au ramas (nu poti sa le storci niciodata complet) ca sa prepar o supa. Puneti la fiert, in 2 litri de apa rece, cu putina sare, oase garf iar cand clocoteste luati spuma. Lasati-le sa fiarba la foc mic jumatate de ora. Separat puneti la fiert resturile de la bulion intr-un litru de apa rece si lasati-le sa fiarba 20 de minute la foc mic. Dupa ce ati pus totul la fiert preparati compozitia de galuste conform retetei http://www.gustos.ro/retete-culinare/supe-de-carne/galuste-infailibile-pentru-supa.html si lasati-o deoparte pana fierbe supa. Curatati si tocati marunt zarzavaturile si adaugati-le peste supa de oase dupa ce ati luat spuma ca sa fiarba impreuna. Strecurati apoi deasupra zeama de la rosii si dati totul bine prin strecuratoare. Lasati sa mai fiarba impreuna inca 10 minute. Dati focul la minim si puneti cu o lingurita galustele la fiert in supa. Lasati supa sa fiarba la foc mic, mic pana se umfla galustile, 15-20 minute. O supa foarte buna, din ce a ramas de la bulion. Nu se arunca nimic. :) Pofta buna.

Ingrediente Supa de rosii cu oase garf si galuste

* cojile si semintele de rosii ramase de la bulion (sau 500 g rosii)

* 1 kg oase garf

* 1 morcov

* 1 patrunjel

* 1 ceapa

* cateva fire de patrunjel

* 1 ou

* 1 lingura de ulei

* un varf de cutit bicarbonat

* 5-6 linguri de gri

* sare

piper

baza pentru mancaruri

2 lingurite de zahar

Categorii