Supa de rosii cu usturoi

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa de rosii cu usturoi

Se ingalbeneste in putin unt o ceapa taiata marunt, la care s-a adaugat un cub Knorr Legume, ca baza pentru mancare. Se spala rosiile bine coapte, se rup in bucati si se pun impreuna cu ceapa intr-o oala acoperita la foc mic. Cand s-au inmuiat, se adauga un morcov mic si o bucata de patrunjel, orezul ales si spalat, apa in care s-au dizolvat 2 cuburi Knorr de legume, ca baza pentru mancare, sarea, zaharul si usturoiul. Se lasa sa fiarba acoperit trei sferturi de ora, pana ce orezul se face ca o crema. Se trece totul prin sita sau prin blender si se lasa sa mai dea de cateva ori in clocot, in acest timp se amesteca.

Ingrediente Supa de rosii cu usturoi

1 kg si jumatate de rosii

1 ceapa

1 morcov

1 legatura de patrunjel

3 catei de usturoi

1 lingura de unt sau de ulei

200 g orez

o lingurita de zahar

sare

1-2 cuburi Knorr Legume,se folosesc la inceputul prepararii

ca baza pentru mancare

2 l de apa.

Categorii