Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute. Intre timp curatam zarzavatul si il spalam. Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel le dam prin razatoare, ceapa curatata se taie marunt, ardeiul fasii subtiri si pastram 3 bucati taiat rondele pentru decor. Se incinge un pic de ulei si se prajeste rondeaua de ardei pe care o dam deoparte pentru decor, apoi calim ceapa taiata marunt si radacinoasele date prin razatoare, ardeiul taiat fasii si rosioarele taiate in jumatati si lintea umflata un pic si scursa de apa. Cand incepe sa se inmoaie zarzavatul, adaugam apa peste el, adaugam sarea, legumele deshidratate si lingurita de boia. Potrivim de sare si piper. Lasam sa fiarba domol cam 10 minute, dupa care spargem ouale de prepelita si le lasam sa clocoteasca supa pana ce se albesc albusurile oualelor. Oprim focul si presaram verdeata tocata fin. Fiecare portie se serveste cu cate un ou de prepelita asezat in rondeaua de ardei prajit. Pofta buna!

Ingrediente Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

1/2 ceasca de linte rosie

1 ceapa rosie

1 ardei mic rosu

1 morcov

1 radacina de patrunjel

1 pastarnac

ulei de masline

1 lingurita de legume deshidratate fara sare

sare

1 lingurita boia de ardei dulce

cateva fire e patrunjel verde

3 oua de prepelita

3 rosioare cherry

piper

250 ml apa

Categorii