Supă de varză roșie

ușoară și foarte hranitoare

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Supă de varză roșie

Varza roșie se curăță de primele frunze, apoi se taie fâșii, care se taie la rândul lor bucățele. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Morcovul se curăță, se spală și se taie după preferință - cubulețe sau rondele. Ardeiul roșu se taie în două, se înlătură cotorul și semințele, apoi se toacă mărunt. Toate legumele se pun într-o cratiță și se acoperă cu apă - apa să depășească cu 2-3 cm legumele. Se pun la fiert pentru 15 minute de când începe apa să clocotească. Adăugăm sucul de roșii și mai lăsăm să dea câteva clocote. Condimentăm cu sare. Stingem focul și adăugăm mărarul tocat mărunt. Servim după preferință caldă sau rece - în ambele moduri este delicioasă - cu smântână.

Ingrediente Supă de varză roșie

1/2 varză roșie (aprox. 1 kg),

2 cepe potrivite,

2 morcovi,

1 ardei gras roșu,

300 ml suc de roșii,

1-2 linguri mărar proaspăt tocat,

sare,

opțional smântână pentru servit.

Categorii