Supa de vita

Instructiuni de preparare Supa de vita
Rasolul si pulpa de vita se spala apoi se pun la fiert in 6 litri de apa rece; se fierb la foc mic aproximativ 2 ore; din cand in cand se spumeaza.
Dupa 1 ora se pun boabele de piper si sarea. Se pregatesc legumele: ceapa se taie marunt, morcovul, telina si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie cubulete; cartofii se curata si se taie in cuburi mai mari.
Cand rasolul si pulpa de vita s-au fiert se trage oala cu supa deoparte, se scoate rasolul si carnea si se taie cubulete (osul de rasol se arunca); se pune oala inapoi pe foc, se pun cubuletele de carne, se adauga legumele si se continua procesul de fierbere inca 30 minute.
Separat, intr-o oala cu apa si sare se fierb taieteii; cand sunt fierti se strecoara, se limpezesc (daca nu sunt facuti in casa) si se adauga in oala cu supa. Daca este nevoie se mai adauga putina apa. Se potriveste supa de sare, piper si se pune patrunjelul verde tocat.
Ingrediente Supa de vita
500 g rasol de vita
750 g pulpa de vita
2 morcovi mari
1 radacina de patrunjel
1/2 radacina de telina
3 cartofi
1 ceapa
200 g taitei tagliatelle
sare
piper boabe
patrunjel verde