Supa gulas - Reteta ungureasca de supa savuroasa
Supa gulas - Reteta ungureasca de supa savuroasa - Cum se prepara Supa gulas - Reteta ungureasca de supa savuroasa: Intr-o oala mare
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa gulas - Reteta ungureasca de supa savuroasa
Supa gulas, cunoscuta si sub numele de gulyas in limba maghiara, este un preparat traditional din bucataria ungureasca, perfect pentru zilele reci de iarna sau pentru a aduce un strop de caldura si savoare la masa. Pentru aceasta Supa gulas - Reteta ungureasca de supa savuroasa, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne de vita, ardei, ceapa, morcovi, cartofi, chimen, boia.
Ingrediente Supa gulas - Reteta ungureasca de supa savuroasa: 500g carne de vita (pulpa sau muschi), taiata cuburi 2 cepe mari, roii, tocate fin 2-3 catei de usturoi, pisati 3 linguri ulei de floarea-soarelui sau untura 2 morcovi, taiati rondele 2 ardei grasi (rosu si verde), taiati cuburi 3 cartofi mari, taiati cuburi 2 linguri de pasta de ardei 1 lingura de boia dulce (paprika) 1 lingurita de chimen 2 foi de dafin 1 litru supa de vita sau apa Sare si piper dupa gustCum se prepara Supa gulas - Reteta ungureasca de supa savuroasa:
Intr-o oala mare, incingeti uleiul sau untura si caliti ceapa pana devine aurie. Adaugati usturoiul pisat si caliti inca 1-2 minute.
Adaugati cuburile de carne de vita si prajiti-le pana cand se rumenesc pe toate partile. Acest pas este esential pentru a sigila sucurile in carne si a dezvolta aroma.
Presarati boiaua dulce si amestecati bine pentru a acoperi uniform carnea. Adaugati chimenul si foile de dafin, amestecand din nou.
Adaugati morcovii si ardeii grasi. Amestecati totul bine si lasati sa se gateasca timp de cateva minute.
Adaugati pasta de ardei si supa de vita (sau apa). Aduceti supa la punctul de fierbere, apoi reduceti focul si lasati sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 1-1.5 ore, pana cand carnea devine frageda.
Adaugati cartofii taiati cuburi si continuati sa fierbeti supa inca 20-30 de minute, pana cand cartofii sunt bine gatiti.
Potriviti de sare si piper dupa gust. Daca doriti o consistenta mai groasa, puteti scoate cativa cartofi si ii pasati, apoi ii adaugati inapoi in supa.
Serviti supa gulas fierbinte, presarata cu verdeata proaspata tocata. Este delicioasa cu paine proaspata sau mamaliga.
Supa gulas este un preparat reconfortant si plin de savoare, ideal pentru a aduce la masa gusturile autentice ale bucatariei unguresti. Incercati aceasta reteta traditionala si bucurati-va de o mancare delicioasa si consistenta!
Ingrediente Supa gulas - Reteta ungureasca de supa savuroasa
Ingrediente Supa gulas - Reteta ungureasca de supa savuroasa:
500g carne de vita (pulpa sau muschi), taiata cuburi
2 cepe mari, roii, tocate fin
2-3 catei de usturoi, pisati
3 linguri ulei de floarea-soarelui sau untura
2 morcovi, taiati rondele
2 ardei grasi (rosu si verde), taiati cuburi
3 cartofi mari, taiati cuburi
2 linguri de pasta de ardei
1 lingura de boia dulce (paprika)
1 lingurita de chimen
2 foi de dafin
1 litru supa de vita sau apa
Sare si piper dupa gust