Tagliatele mare e monti (cu calamar si ciuperci) by Alex Teacher

Reteta culinara Tagliatele mare e monti (cu calamar si ciuperci) by Alex Teacher din categoria Fructe de mare. Specific Italia. Cum sa faci Tagliatele mare e monti (cu calamar si ciuperci) by Alex Teacher
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tagliatele mare e monti (cu calamar si ciuperci) by Alex Teacher
Am mancat aceasta reteta in Bacau, intr-un local numit Piazzetta. Am fost atat de surprins incat am asteptat ca bucatareasa sa termine tura ca sa o felicit si ca sa facem o poza. Si avand in vedere ca desi nu sunt o persoana pretentioasa la mancare, am luat multe tzepe mancand in restaurantele din draga noastra Romanica. Asa ca de fiecare data cand am drum in Bacau, ma opresc la acest local cochet, micut, cu look Sicilian si savurez o portie din aceste paste. Enjoy dragilor!
Ingrediente Tagliatele mare e monti (cu calamar si ciuperci) by Alex Teacher
Pentru aluat: Ou – 1 buc Faina – 100 g Ulei de masline – 1 lingurita Sare – dupa gust Pentru sos: Lamele de calamar (prefiert) – 2-3 buc Cimbru uscat – 1/2 lingurita Unt – 30 g Vin alb, demisec – 30 ml Ulei de masline – 2 linguri Usturoi – 2 catei Parmezan – 50 g Ciuperci brune – 3-4 buc Sare si piper alb dupa gust
Ou – 1 buc
Faina – 100 g
Ulei de masline – 1 lingurita
Sare – dupa gust
Lamele de calamar (prefiert) – 2-3 buc
Cimbru uscat – 1/2 lingurita
Unt – 30 g
Vin alb, demisec – 30 ml
Ulei de masline – 2 linguri
Usturoi – 2 catei
Parmezan – 50 g
Ciuperci brune – 3-4 buc
Sare si piper alb dupa gust