Tagliatelle cu ceapa caramelizata si mustar

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tagliatelle cu ceapa caramelizata si mustar

Incingeti 25 g din cantitatea de unt si uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare, la temperatura mica. Adaugati rozmarinul si caliti foarte usor timp de 4-5 minute, apoi adaugati ceapa si condimentele si amestecati pentru a le acoperi bine cu grasimea. Lasati sa se caleasca la temperatura mica inca 15-20 minute amestecand ocazional. Intre timp, frecati la un loc untul care a ramas, mustarul de Dijon, otetul balsamic si patrunjelul si puneti la o parte. In tigaia cu ceapa adaugati usturoiul si vinul, lasatisa clocoteasca si fierbeti timp de 1 minut. Adaugati 5 linguri de apa si uleiul si fierbeti timp de inca 5-6 minute, pina ce a scazut bine. Asezonati. Fierbeti pastele fainoase intr-o cantitate mare de apa clocotita putin sarata, asa cum indica instructiunile pe ambalaj. Nu trebuie fierte pina ce se rup. Strecurati pastele si asezati-le intr-un castron de servit incalzit. Adaugati amestecul cu unt si mustar si ceapa si amestecati bine. Serviti imediat, presarat cu branza parmezan rasa, daca va place.

Ingrediente Tagliatelle cu ceapa caramelizata si mustar

100 g unt moale

1 lingurita rozmarin proaspat tocat

4 cepe mari

rosii

taiate in felii foarte subtiri

2 linguri mustar de Dijon

2 lingurite otet balsamic

3 linguri de patrunjel proaspat tocat

1 catel de usturoi. pisat

100 ml vin alb

1 lingura ulei (preferabil ulei de arahide sau de masline)

250 g tagliatelle

Categorii