Tajina de pui cu lamai murate
Reteta culinara Tajina de pui cu lamai murate din categoria Pui. Specific Maroc. Cum sa faci Tajina de pui cu lamai murate
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tajina de pui cu lamai murate
Chiar daca nu am avut o tajina,reteta Laurei Laurentiu mi s-a parut o reteta de incercat si ma bucur ca am facut-o!
Ingrediente Tajina de pui cu lamai murate
3 lamai
3 lingurite de sare de mare (cate una pentru fiecare lamaie)
1 borcan
apa fiarta si racita
1 kg de pulpe (am folosit 5 pulpe superioare)
3 cepe mijlocii
2 catei de usturoi
2 cm de ghimbir (am folosit congelat)
1/2 lingurita de ghimbir pudra
1 lingurita de coriandru macinat
2 lamai murate
100 gr masline (n-am avut verzi cum specifica reteta)
5 linguri de masline extra virgin
sofran,un pliculet de 0,25 gr
500 ml apa clocotita
sare,piper
coriandru proaspat (am folosit congelat)
1/2 lamaie
O ceasca cu cuscus
O ceasca si jumatate de apa clocotinda
zaahtar,pentru deasupra