Tajine au Citron
Reteta culinara Tajine au Citron din categoria Pui. Specific Maroc. Cum sa faci Tajine au Citron
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tajine au Citron
Specialitate din nordul Africii, des intalnita in Maroc si Algeria, Tajine au Citron este practic o tocanita de pui sau de miel, extrem de aromata. Combinatiile posibile sunt multiple, pe langa carne se pot combina legume si fructe de tot felul. Libertatea este mare si cand vine vorba de combinatia de arome.
Ingrediente Tajine au Citron
4 pulpe de pui cu tot cu piele si os
1 vanata de marime medie
ulei de masline
3 cepe
3 catei de usturoi
3 lamai
1 legatura de patrunjel
1 legatura de cimbru
1 lingurita de ghimbir pudra
2 capacele de sofran (adica folositi continutul a doua pliculete din alea de care se gasesc la orice supermarket)
1/2 steluta de anason
1, 1/2 sare
1 lingurita piper macinat
1 lingurita chimion
1 conserva de rosii tocate
1 lingurita coriandru
1 lingurita boia dulce
1 pumn de migdale prajite
1 oala
1 tava de cuptor