Tajine de pui cu lamaie

Reteta culinara Tajine de pui cu lamaie din categoria Pui. Specific Maroc. Cum sa faci Tajine de pui cu lamaie

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tajine de pui cu lamaie

 

Prima data cand am gustat tagine a fost asta-vara la unul din numeroasele festivaluri culinare din orasul de pe Tamisa. A fost prima mea intalnire cu aromele Marocului si am hotarat pe loc, atunci, ca voi explora mai mult, pentru ca prea m-a incantat toata imbinarea aceea de culori si gusturi! Asa am aflat ca tagine (sau tajine) este un termen care denumeste atat diferite preparate in general pe baza de carne precum si vasul special din ceramica in care se pregatesc aceste preparate. Asa am aflat ca putem face tagine de pui, de vita, de miel, sau chiar si vegetariene, ca sofranul, lamaia si coriandrul sunt nelipsite din bucataria marocana, iar cus-cus-ul este un fel de mancare nationala in Maroc. Pentru aceasta reteta m-am inspirat dintr-o carticica extrem de utila intitulata "Best of Morocco", din diverse bloguri culinare si din reteta lui Jean-Christophe Novelli de pe Good Food Channel.

Ingrediente Tajine de pui cu lamaie

8 pulpe de pui  

2 cepe 

2 catei de usturoi 

1 lingurita de piper

2 lingurite de boia de ardei dulce 

1 lingurita de pudra de ghimbir 

1 lingurita de scortisoara 

1 lingurita de turmeric pudra 

1 lingurita de chimen pudra 

cateva fire de sofran 

sare de mare - dupa gust 

3 linguri de ulei de masline 

2 conserve de rosii cuburi in bulion 

200 grame masline negre si verzi fara samburi 

3 lamai 

frunze de coriandru 

frunze de patrunjel

Categorii