Tarator - Supa rece de castraveti cu iaurt

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tarator - Supa rece de castraveti cu iaurt

Tarator este o supa bulgareasca, preparata la rece, din castraveti si iaurt, uneori asezonata cu nuca, care se serveste rece de la frigider, perfecta pentru perioada caniculara.
Punem iaurtul intr-un vas. Adaugam apa plata si omogenizam. Castravetii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoare apoi ii adaugam in iaurt.
Pisam usturoiul, punem peste el uleiul de masline si il adaugam in supa.Dam la frigider pentru cel putin o ora. Punem supa in bol, asezonam cu sare si piper, presaram mararul tocat marunt si adaugam un castravete taiat cubulete.Optional presarati bucatele de nuca.
Se serveste rece de la frigider. Alte retete delicioase gasiti pe blogul Caietul cu Retete!

Ingrediente Tarator - Supa rece de castraveti cu iaurt

500 ml iaurt gra

3-4 castraveti

100 ml apa plata

2 linguri ulei masline

cateva fire marar

2 catei de usturoi

sare

piper

Categorii