Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de rascove si umplura de mere

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de rascove si umplura de mere

Se mixeaza margarina moale cu zaharul si galbenusurile. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc. Se incorporeaza bezeaua obtinuta in amestecul de margarina si se toarna faina amestecata cu amidonul alimentar. Se mixeaza bine apoi, aluatul se imparte in 2 jumatati egale, infasurate fiecare in celofan se dau la rece cel putin o ora, dar ideal ar fi sa se lase de seara pana dimineata. Se scoate aluatul din celofane si se intinde in 2 bucati dreptunghiulare subtiri. Pe fiecare foaie de aluat intinsa se presara pudra de roscove, apoi se ruleaza strans, obtinand 2 rulade care se baga amandoua in celofan, 30 minute la congelator. Se scot rulourile din celofan si se taie in felii de rulada groase de 1 cm fiecare. Se asaza fiecare rulada una langa alta, se acopera cu celofan si se intinde cu sucitorul in foaie rotunda un pic mai mre ca diametru decat forma de tarta. Foaia rotunda intinsa o asezam in forma de tarta. Curatam merele de coaja si 3 dintre ele le taiem felii subtiri, iar 2 le dam prin razatoare. Le amestecam cu miezul de nuca, zaharul si un praf de scortisoara.Turnam peste foaia de tarta acest amestec de mere. Se acopera deasupra cu foaia intainsa cu diametrul formei, procedand ca la prima foaie; taiem ruladele, asezam una langa alta si le intindem cu sucitorul, apoi acoperim umplutura, presam marginea tartei si intepam cu o furculita din loc in loc. Se da 10 minute la cuptor preincalzit, la foc iute, apoi dam la foc mai mic inca 10-15 minute pana se raceste. Taiem tarta dupa ce se raceste un pic. Are aluatul foarte fraged, iar pudra de roscove ii da un gust deosebit de bun. Pofta buna!

Ingrediente Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de rascove si umplura de mere

blat fraged tarta:

2 oua

500 g faina

150g zahar

200 g amidon alimentar

250 g margarina

un praf de sare

2 -3 linguri pudra de roscove

Umplutura

5 mere mari,galbene

un praf de scortisoara

1 cana de zahar

1 cana de miez de nuca prajit si maruntit sau rupt mai marunt

Categorii

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Reteta culinara Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon