Tarta cu carne tocata si legume

Reteta culinara Tarta cu carne tocata si legume din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Tarta cu carne tocata si legume

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu carne tocata si legume

 

aluaturi de casa

 

INGREDIENTE
-pentru aluat: 1 ou 125 g smântână( 12% grăsime) 125 g unt( 82% grăsime) 375 g făină 1/2 linguriță praf de copt puțină sare oregano cimbru piper -pentru umplutură: 500 g carne tocată porc 200g mix legume congelate 50 g măsline ½ conservă boabe de porumb ½ borcan ciuperci 100g cașcaval 2-3 linguri ulei sare piper cimbru o legătură pătrunjel 1 ou + 1 albuș pesmet 1 gălbenuș de ou pentru uns aluatul susan

Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens pentru a se prepara carnea uniform. Se adaugă legumele și se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se adaugă condimentele și se potrivește gustul de sare. Se lasă amestecul la răcit. După ce s-a răcit se adaugă oul + albușul bătut și se omogenizează. Pentru aluat, se amestecă, într-un bol, oul cu un praf de sare, apoi se adaugă smântâna. Se adaugă, apoi, untul rece, condimentele, praful de copt și făina și se frământă rapid un aluat compact, nu foarte ferm, dar nelipicios, se învelește în folie alimentară și se dă la rece pentru 20-30 de minute. Se întinde aluatul în tava de copt îmbrăcând și pereții acesteia, se înțeapă din loc în loc și se presară pesmet. Se oprește 1/3 din aluat pentru a orna tarta. Se toarnă compoziția de carne peste aluat. Se taie surplusul de aluat și se aduc marginile peste compoziția de carne. Se întinde restul de aluat într-o foaie subțire și se decupează forme de inimioare (sau alte forme) și se aplică peste compoziția de carne, apoi se ung inimioarele cu gălbenuș de ou, se presară susan deasupra și se dă tarta la cuptor pentru 50 de minute, la 180 de grade. Se lasă tarta să se tempereze ușor și se porționează, apoi se servește.

Ingrediente Tarta cu carne tocata si legume

-pentru aluat:

1 ou

125 g smântână( 12% grăsime)

125 g unt( 82% grăsime)

375 g făină

1/2 linguriță praf de copt

puțină sare

oregano

cimbru

piper

-pentru umplutură:

500 g carne tocată porc

200g mix legume congelate

50 g măsline

½ conservă boabe de porumb

½ borcan ciuperci

100g cașcaval

2-3 linguri ulei

sare

piper

cimbru

o legătură pătrunjel

1 ou + 1 albuș

pesmet

1 gălbenuș de ou pentru uns aluatul

susan

Categorii