Tarta cu foietaj si cirese
Daca ati congelat cirese si vreti sa va bucurati de aroma lor pe timp rece, va propunem o tarta cu foietaj in care le puteti utiliza cu mare incredere.
Instructiuni de preparare Tarta cu foietaj si cirese
Se amesteca ciresele cu amidonul de porumb, zaharul si sucul de lamaie.
Puneti o foaie de aluat de foietaj pe fundul tavii de copt. Intepati-l cu o furculita si turnati ciresele.
Cealalta bucata foietaj taiati-o in fasii de 2 cm latime cu ajutorul rotitei dintate.
Asezati 4 benzi pe verticala si ridicati 2 benzi asa cum este prezentat in fotografie. Asezati o banda pe orizontala si pliati cele 2 benzi ridicate.
Ridicati cele 2 benzi de sub banda orizontala a aluatului si repozitionati o alta banda. Rabatati din nou benzile. Repetați procesul pentru a forma o grila din aluat peste cireșe.
Bateti oul si ungeti cu el aluatul. Coaceti 40 minute la 180°C.
Gata!
Ingrediente Tarta cu foietaj si cirese
2 foi aluat de foietaj
500 gr de cirese fara samburi
25 gr amidon de porumb
50 gr zahar
suc de la 1/2 lamaie
1 ou