Tarta cu rubarba
Tarta sau prajitura rasturnata cu rubarba cum vrei sa ii spuneti, este desertul perfect! Blat pufos din pandispan, usor insiropat, iar deasupra un strat dulce- acrisor.
Instructiuni de preparare Tarta cu rubarba
Taiati capetele rubarbei bine spalate, apoi taiati bucati cat lungimea tavii de copt. Decojiti si curatati bine aceste sectiuni.
Puneti zahar brun la baza formei de copt.
Puneti bucatile de rubarba peste zahar, apoi stropiti cu suc de lamaie.
Amestecati ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugati faina, praful de copt, sarea si pudra de migdale si amestecati bine.
La final adaugati untul topit.
Se toarna peste rubarba si se niveleaza.
Coaceti 30 minute la 180°C.
Scoateti din forma dupa ce s-a racit.Gata!
Ingrediente Tarta cu rubarba
500 gr de rubarba
50 gr zahar brun
1/2 lamaie
4 oua
80 gr zahar
1 plic zahar vanilat
100 gr faina
1 plic praf de copt
1 praf de sare
75 gr pudra de migdale
50 gr unt