Tarta cu ton si cartofi
Reteta culinara Tarta cu ton si cartofi din categoria Ton. Specific Romania. Cum sa faci Tarta cu ton si cartofi
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tarta cu ton si cartofi
Am văzut această rețetă la Rocsi și mi-a făcut cu ochiul. A fost pe placul nostru și vă recomand să o încercați și voi. Am mai modificat-o pe ici pe colo, după cum am avut ingredientele. Mulțumesc pentru idee Rocsi! Pupici!
INGREDIENTE
Aluatul: Într-un vas se pune făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sareași se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen. Se pregăteștă o tavă dreptunghiulară de tartă și se întinde aluatul într-o foaie potrivit de subțire. Se așează în tavă, se lipește bine și pe margini, iar dacă este surplus peste tavă, se taie. Se înțeapă cu furculița din loc in loc, să se dă la frigider.
Umplutura: Cartofii curățați și tăiați în cuburi, se fierb în apă cu sare. Când sunt bine pătrunși, se scurg de apă, se pasează și se lasă să se răcorească. Mărarul se toacă mărunt și se încorporează peste cartofii reci. Se adaugă brânza Gouda și busuiocul. Se desfac cutiile cu ton și se scurg de lichid. Cașcavalul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se scoate tava cu aluat din frigider, se pune umplutura de cartofi, se nivelează, se presară puțin cașcaval ras, se pune tonul, se presară jumătate din cașcavalul ras rămas, apoi se introduce tava în cuptorul încins, la 180 de grade. Se lasă tarta pentru 25-30 de minute, apoi se scoate și se așează jumătățile de roșii cherry și se mai lasă 15-20 de minute până când se coace bine aluatul. Cand este gata, se scoate din cuptor și se lasă puțin să se răcorească. Se poate servi caldă dar și rece.
Ingrediente Tarta cu ton si cartofi
Pentru aluat:
100 g unt
1 ou
200 g făină
2 linguri smântână
sare
-pentru umplutură:
3 cartofi
1 lingură parmezan / brânză Gouda
300 gr ton în suc propriu
150 g cașcaval
1/2 legătură mărar verde
sare
piper
1/2 linguriță busuioc uscat
5 roșii cherry