Tarta linzer
Linzerul este o prajitura care este cunoascuta de pe la 1600 si ceva si provine din Imperiul Austro-Ungar. De-a lungul vremii sunt sigura ca reteta s-a tot modificat si transformat dar...va garanteaz ca tarta linzer pe care vi-o prezint este mai mult decat delicioasa. Sa vedeti ce repede va disparea din farfurie !
Instructiuni de preparare Tarta linzer
Untul se pune intr-un castron si se marunteste cu o furculita. Se adauga restul ingredientelor (oul nu il puneti inca) si se amesteca ingredientele in asa fel incat sa se distribuie uniform- nu se amesteca foarte mult.
La sfarsit se pune si oul si se omogenizeaza totul.
Doua treimi de aluat se pun intr-o tava de tarta si se apasa cu ajutorul degetelor ca sa ia forma tavii. Se baga tava de tarta la frigider pentru 30 minute. Cealalta treime de aluat se pune tot la rece pentru 30 de minute.
Dupa jumatate de ora se scoate tava din frigider si se intinde deasupra gemul. Cealata parte de aluat se scoate de la rece, se intinde cu sucitorul pe blatul de lucru infainat si se taie niste fasii late de 1 deget cu care se formeaza “grilajul” de deasupra tartei. Se baga tarta la cuptor, la 175 grade pentru 30 de minute. Dupa ce se scoate de la cuptor se lasa sa se racoreasca putin si apoi se pudreaza cu zahar pudra. Se serveste rece.
Ingrediente Tarta linzer
Un borcan de gem de 400 grame (ce gem doriti voi -asta va fi umplutura tarte)
Pentru aluat avem nevoie de :
250 grame faina
100 grame unt la temperatura camerei
70 grame migdale macinate (de data aceasta am folosit un amestec din migdale, nuca si nuca de cocos- mai aveam aproximativ 20-30 grame de migdale asa ca pana la 70 grame am completat cu nuca macinata si nuca de cocos)
150 grame zahar
1 ou
1/2 pachetel de praf de copt
Coaja de lamaie
1 pliculet zahar vanilat