Tarte pentru Sarbatori

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tarte pentru Sarbatori

Tarte cu aluat de casa: o parte din tarte cu dulceata de casa, cealalta parte cu crema de branza. Acest tip de tarte pot fi de ajutor de Revelion, intrucat aluatul nu este nici prea dulce, nici prea sarat, astfel ca putem folosi o parte din ele la aperitiv, iar cealalta s-o servim la desert. Se freaca margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se adauga apoi faina cat cuprinde, amestecand si framantand, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere. Aluatul se intinde in foaie subtirica, pe masa de lucru (presarata cu faina) si se decupeaza cu un pahar mai mare cercuri pe care le modelam cu degetele si le asezam cu grija in tava de briose, in forme de copt. Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 10-15 minute. Sunt foarte fragede, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei. Se lasa tartele la racit. O parte dintre tarte am umplut-o cu branza rasa, amestecata cu sare, ceapa tocata marunt si smantana si apoi le-am decorat cu legume taiate marunt si masline, ca sa arate ca niste cosulete. Din branza ramasa, am umplut cativa castraveti si rosii, pe care le-am decorat cu masline, apoi am format mici sfere, pe care le-am asezat pe ardei gras ca sa aiba mai multa stabilitate si carora le-am pus in cap un cate un capacel de rosie, ce se pot orna cu mustar, ca sa semene cu niste ciupercute. Se servesc alaturi de alte aperitive. Iar pe celelalte tarte le-am umplut cu dulceata, pentru a le servi la desert. Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/tarte-cu-branza-si-tarte-cu-dulceata.html

Ingrediente Tarte pentru Sarbatori

Ingrediente pentru 26 de tarte:

150 g Rama Maestro 70% grasime

1 ceasca lapte cald (150ml)

1 lingurita sare

1 lingurita zahar

1 ou

faina cat cuprinde

1 praf de copt

Pentru umplutura:

150 g branza rasa

1 lingurita smantana

1 ceapa rosie

sare dupa gust

castraveti

rosii

ardei gra

Categorii

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Reteta culinara Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon