Terina cu somon

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Terina cu somon

Se taie coaja feliilor de paine si se acopera baza unei forme de tort tapetata cu folie alimentara;Intr-un vas se amesteca branza topita cu urda,verdeata,prazul taiate marunt si amestecate foarte bine,se condimenteaza cu sare daca e nevoie si piper apoi se pune jumatate din cantitate peste miezul de paine,se uniformizeaza,deasupra se pun fileuri de somon,capere taiate,se acopera cu restul de branza,se uniformizeaza si se pune un alt strat de miez de paine. Intr-un bol se paseaza branza feta,se adauga laptele,boia,ardei gras si gogosar cubulete mici,se incorporeaza gelatina hidratata 5min in 2linguri apa rece apoi dizolvata pe bain-marie iar dupa ce totul este omogenizat,se rastoarna in forma se uniformizeaza,se acopera cu restul de folie care este pe marginea formei si se lasa la frigider pana a doua zi. Se scoate terina din forma cu grija se desprinde folia,se pune pe un platou,se decoreaza cu felii de ou fiert,capere,felii de lamaie,file de peste,frunze de busuioc apoi se pudreaza cu boia Pentru ornat,fiecare cu imaginatia lui. Pentru ca in fiecare an de sarbatorile Anului Nou nu trebuie sa ne lipseasca pestele de pe masa,recomand acest aperitiv super delicios.

Ingrediente Terina cu somon

1paine alba Toast

350g file de somon afumat

1praz subtire sau 2-3fire de ceapa verde

2tije mici de telina

1leg.marar

2linguri capere

800g urda

200g branza topita

3linguri lapte

280g branza feta

10g gelatina

1ou fiert

1lamaie verde

3-4linguri boia dulce

1gogosar murat

1ardei gra

busuioc

sare

Categorii