Tiramisu

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tiramisu

Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam 100 g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat si mixam, pana ce galbenusurile isi dubleaza volumul si rezulta o spuma albicioasa. Adaugam esentele de rom, pliculetul de cappuccino si laptele. Punem bolul cu compozitia pe baie de aburi, deasupra unei cratite cu apa clocotita, fara ca fundul bolului sa atinga apa si amestecam cu un tel aproximaativ 10 minute, pana zaharul se topeste iar compozitia incepe sa se ingroase. Dupa 10 minute, luam bolul de pe baia de aburi si lasam compozitia sa se raceasca de tot. Intre timp batem frisca lichida, folosindu-ne de mixer. Intr-un alt bol punem ness-ul, 3 lingurite de zahar pudra si 3 lingurite de frisca lichida si amestecam cu o lingura, pana se omogenizeaza. Punem branza Mascarpone intr-un castron incapator si mixam pana se transforma in crema. Peste branza Marscapone mixata, adaugam compozitia de galbenusuri, care trebuie sa fie rece, la temperatura camerei si mixam pana se omogenizeaza. Peste compozitia obtinuta adaugam frisca si mixam din nou. Peste ce a rezultat adaugam compozitia de ness si mixam bine, pana se omogenizeaza si rezulta crema finala. Dupa ce avem crema pregatita, incepem sa asamblam tortul tiramisu, intocmai ca la Tiramisu rețeta originală. Intr-un bol punem cafeaua, pe care fiecare o pregateste in felul sau din apa, cafea, zahar. Inmuiem pe rand fiecare piscot in parte pe ambele parti (atentie sa nu lasati piscoturile prea mult in cafea pentru ca se vor inmuia prea tare) si impartim crema obtinuta in 2 parti. Punem un rand de piscoturi, unul de crema si iar unul de piscoturi si deasupra crema ramasa. Deasupra tortului, pudram cacao si punem Tiramisu in frigider pana la servire. Reteta am vazut-o pe site la Gourmandine si am incercat-o! Pofta buna! Pozele sunt de la retata dubla iar poza principala e de la reteta facuta asa cum scrie si aici.

Ingrediente Tiramisu

1 pachet mare Piscoturi Savoiardi - 400 g

4 galbenusuri

500 g mascarpone

250 ml frisca Hulala

2 pliculete de zahar vanilinat

100 g zahar pudra

2 fiole esenta de rom

1 pliculet de Cappuccino Classico La Festa (12,5g)

25 ml lapte

3 lingurite ne

3 lingurite zahar pudra

3 lingurite frisca lichida

cacao pentru pudrat

cafea preparata pentru inmuiat piscoturile

Categorii