Tiramisu cu fructe de padure

Timp de preparare o ora si 5 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tiramisu cu fructe de padure

Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul și smântâna pentru frișcă. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până atinge punctul de fierbere, amestecând continuu, atenție nu se fierbe!!!!, apoi se lasă la răcorit cca. 5 minute!) După ce s-a răcorit gelatina se adaugă la crema de mascarpone și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele. Într-un vas se așează un strat de pișcoturi, înmuiate în cafeau rece, aromatizata cu esenta de migdale, un strat de creamă, fructe de pădure și tot așa, vreo două straturi, până se termină ingredientele. Se pune prăjitura la rece, minim două ore, sau cel mai bine până a doua zi. Se presară cu cacao, doar înainte de servire. Spor și poftă bună!

Ingrediente Tiramisu cu fructe de padure

pișcoturi cu cacao 400 g

mascarpone 500

friscă 500 g

zahăr pudră 250 g

cafea concentrată 200 ml

esență de migdale 1 fiolă

gelatină 1 plic

fructe de pădure congelate cca. 300 g

cacao pudră ptr decor.

Categorii