Tiramisu (varianta fara oua)

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tiramisu (varianta fara oua)

Pentru perioada Sarbatorilor, va propun sa ne abatem putin de la Tiramisu rețeta originală si sa incercam varianta fara oua, usoara si gustoasa, decorata cu cacao, stafide, fulgi de ciocolata, cuvertura de lapte si coaja de portocala. Se prepara cafeaua si se lasa la racit. Se bate frisca lichida (eu am avut Meggle “crème patisserie”) cu mixerul, pana devine cremoasa, dar nu tare ca si consistenta. Se adauga si crema mascarpone, o lingurita de cafea, zaharul, zaharul vanilat, zaharul Bourbon si se amesteca bine. Se inmoaie piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se sfarama. Intr-o tava de cozonac, se asaza pe folie de plastic sau aluminiu un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi, alternand. Ultimul strat e de crema. Se pudreaza cu cacao si ness si se decoreaza dupa inspiratie. Pentru ca sora mea e mare fana a portocalelor, am pus din loc in loc pentru si ea si niste coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, precum si stafide, apoi am razuit ciocolata neagra si cuvertura de lapte (seamana cu ciocolata alba). Se da la frigider inainte de servire. Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/tiramisu-5-fara-oua.html

Ingrediente Tiramisu (varianta fara oua)

400 g piscoturi

250 g crema mascarpone

250 g frisca lichida

1 lingurita cafea

3 linguri de zahar

1 lingura zahar vanilat

1 lingurita zahar vanilat Bourbon

400 ml cafea neindulcita si racita

Coaja rasa de portocala

pentru ornat:

cacao

cuvertura de lapte

ciocolata neagra

stafide

Categorii