500 gr carne de vitel pentru tocanite
1 ceapa mare
1 morcov
1/2 ardei gras
2 catei de usturoi
1 cana mazare congelata
ulei de masline,
un cub de unt
1 pahar vin rosu
sare, piper, boia ,sos picant
2 foi de dafin
cimbru uscat
3 rosii din conserva
1 pahar bulion
2 linguri pasta de rosii
macaroane
Carnea se taie cubulete potrivite Intr-o cratita punem ulei de masline si calim ceapa tocata marunt cu dafinul; adaugam usturoiul tocat marunt si el, ardeiul cubuelte si morcovul curatat si maruntit. Eu am folosit ardei rosu si verde. Cand legumele s-au inmuiat adaugam carnea si lasam sa se rumeneasca putin la foc mare; adaugam rosiile din conserva si condimentam cu sare, piper, boia, cimbru. Si apoi adaugam pasta de rosii si sucul-turnam un pahar de vin rosu si lasam sa scada la foc mediu; cand vinul a scazut ,putem adauga putina apa , amestecand din cand in cand; Cand carnea e aproape gata adaugam mazarea-si mai lasam sa fiarba pana totul e bine fiert si moale; iar sosul e mai gros- Intre timp fierbem macaroanele in apa cu sare-eu am folosit tuburi dar as optapentru tagliatele proapete . Cand carnea e moale punem in sos putin unt si apoi adaugam pastele, amestecam si servim imemdiat cu parmezan razuit . Nu uitati sa serviti cu un vin rosu alaturi.