Toba de casa
Reteta culinara Toba de casa din categoria Porc. Cum sa faci Toba de casa
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Toba de casa
Pentru că mai aveam un căpitan și o gâscă de porc în congelator, de curând am făcut niște tobe. Merge foarte bine servit ca aperitiv cu un sos de hrean.
2 bucăți de inimă de porc 2 bucati de limba de porc 1/2 căpitan 500 gr carne de porc de gasca 1 plic de gelatină sare boabe de piper 2 foi de dafin 3-4 catei de usturoi Inimile le taiem in 4, limbile in doua si le tinem in apa rece jumatate de ora. Le punem la fiert intr-o oala cu apa rece sa le acoperim si sa le depasim putin. Spumanți bine și gătiți până se înmoaie. Scoateți carnea și păstrați sucul. La fel facem și cu căpitanul și cu gâsca de porc. In sucul in care fierbem adaugam ardeiul si foile de dafin. Tăiați toate ingredientele fierte în cuburi, îndepărtând pielea, resturile de os. Amestecam bine si asezam-le intr-o tava de tort pe care am pus folie alimentara. Am strecurat sucul rămas. Punem deoparte 2 cani pe care le incalzim pe foc. Adăugăm sare după gust. Opreste focul si pune usturoiul zdrobit.Hidratati gelatina in 3 linguri de apa rece si adaugati-o in sucul fierbinte. Se lasa sucul sa se raceasca si se toarna peste carne. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați la frigider peste noapte sau pentru cel puțin câteva ore. Serviți tamburul cu sos de hrean.Ingrediente Toba de casa
2 bucati inima de porc
2 bucati limba de porc
1/2 capatana
500 gr gusa de porc
1 plic gelatina
sare
piper boabe
2 foi de dafin
3-4 catei de usturoi