Tocana de cartofi noi cu afumatura

Reteta culinara Tocana de cartofi noi cu afumatura din categoria Porc. Cum sa faci Tocana de cartofi noi cu afumatura

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocana de cartofi noi cu afumatura

 

Comanda serioasa, asa ca mama Leu a executat...:D

 

INGREDIENTE
650 g piept de porc afumat 1,5 kg cartofi noi ceapa rosie cca 300 g 1 morcov cca 100 g 300 g amestec de rosii cu ardei sare piper 100 ml ulei marar

Mai intai pregatim ingredientele sa le avem la indemana. Curatam cartofii , ii spalam si ii taiem cubulete mai mari, ceapa o curatam, spalam si o taiem solzisori, curatam morcovul si il radem pe razatoarea mica. Taiem pieptul de porc in bucatele mai mici. Intr-o cratita spatioasa punem ulei la incins, adaugam pieptul de porc si il calim cca 10 min, apoi il scoatem si adaugam ceapa si morcovul. Adaugam o cescuta de apa si putina sare si lasam sa se caleasca pentru cca 15 min, pana se inmoaie, apoi punem cartofii in cratita, adaugam apa cat sa-i acoperim, punem si afumatura si bagam cratita la cuptor , la foc mic pana ce cartofii sunt patrunsi. Cand cartofii sunt patrunsi, scoatem cratita din cuptor, adaugam amestecul de rosii si ardei, potrivim de sare si piper, dam din nou cratita la cuptor pentru inca 10 min, cat sa se imbine aromele, avand in vedere ca amestecul de rosii si ardei este deja fiert. Se scoate cratita din cuptor si se adauga mararul tocat marunt.Sa aveti pofta !

Ingrediente Tocana de cartofi noi cu afumatura

650 g piept de porc afumat

1,5 kg cartofi noi

ceapa rosie cca 300 g

1 morcov cca 100 g

300 g amestec de rosii cu ardei

sare

piper

100 ml ulei

marar

Categorii