Tocana de cartofi si carnati de casa

Reteta culinara Tocana de cartofi si carnati de casa din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Tocana de cartofi si carnati de casa

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocana de cartofi si carnati de casa

 

 Apoi daca am ingredientul secret  nu stau pe ganduri sa ma rasfat cu otocana de cartofi de aceia buna . Ingredientul secret , carnatul de porc, de casa , este bine pus la pastrare !!!

1 kg cartofi 600 gr carnat afumat de porc- de casa 100 ml ulei 1 ceapa galbena 1 lingurita boia dulce de ardei 1 lingura pasta de ardei kapia cu telina - productie proprie 1/2 lingurita pasta ardei iuti rosii -productie proprie 1 foaie dafin 1 pahar bulion rosii sare patrunjel verde  Carnatii se feliaza si se pun la prajit in ulei . Aceapa maruntita . cand ceapa incepe sa devina sticloasa se condimenteaza cu pasta de ardei iuti , si boia . Adugati pasta de kapia si amestecati . Turnati cam 1 l apa . Puneti foaia de dafin . Cartofii curatati si taiati pe lungime se pun si ei la fiert .  Se fierbe  la foc domol . Sarati . La sfarsit se pune bulionul si se mai lasa un clocot .  Gustati si sarati daca mai este nevoie . La servire presarati pentru prospetime patrunjel verde .  Pofta buna !!!

Ingrediente Tocana de cartofi si carnati de casa

1 kg cartofi

600 gr carnat afumat de porc- de casa

100 ml ulei

1 ceapa galbena

1 lingurita boia dulce de ardei

1 lingura pasta de ardei kapia cu telina - productie proprie

1/2 lingurita pasta ardei iuti rosii -productie proprie

1 foaie dafin

1 pahar bulion rosii

sare

patrunjel verde

Categorii