Tocana de galbiori

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se lasa sa se patrunda, dupa care se adauga rosiile taiate cubulete, se mai adauga o canita de apa, cam 100 ml. si se lasa la foc mic sa se patrunda bine rosiile. Cand rosiile sunt patrunse, se adauga galbiorii, sare dupa gust, piper macinat si ierburi aromate. Se lasa sa fiarba pana scade zeama si galbiorii sunt fierti. Se opreste focul si se adauga cateii de usturoi pisati, se amesteca, se pune un capac pe tigaie si se lasa cam cinci minute sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile. Sa aveti pofta, dragilor!

Ingrediente Tocana de galbiori

-1 kg. galbiori (ciupercute)

-3 cepe mari sau 4 mai mici

-500 ml.ulei

-1 gogosar verde

-3 rosii mari

-1 lingurita sare

-1/2 lingurita piper macinat

-1 lingurita ierburi aromate

-4 catei de usturoi.

Categorii