Tocana de iepure
Reteta culinara Tocana de iepure din categoria Iepure. Cum sa faci Tocana de iepure
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocana de iepure
Nu stiam foarte multe despre carnea de iepure, drept urmare m-am documentat. Din pacate pare o carne putin apreciata la noi, se gaseste cu greu in magazine, dar cel mai bine o gasiti la crescatori autohtoni. Este o carne alba si are cel mai mic nivel de colesterol, grasimi saturate, calorii si sodiu. In schimb, carnea de iepure are cel mai mare nivel de proteine. Sa va spun cate ceva si despre reteta… Chiar daca iepurele este o carne alba, frageda, mie imi place sa-l las de pe o zi pe alta intr-o marinada cu vin, plante aromatice si mirodenii. Am optat de data asta pentru o tocana, nimic sofisticat, cu verdeturi si arome imbietoare.
Ingrediente Tocana de iepure
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 ceapa rosie
1 legatura ceapa verde
1 conserva rosii cubulete in suc propriu
1 legatura leurda
1 legatura patrunjel proaspat
½ ardei iute rosu
2-3 linguri pasta de gogosari
Piper proaspat rasnit
Optional: 100 gr bacon
Pentru marinarea carnii:
500 ml vin alb demisec
Sare roz de Himalaya cu verdeturi de Provence