Tocana de iepure cu prune uscate si bere

Reteta culinara din categoria Iepure. Specific Franta. Cum sa faci Tocana de iepure cu prune uscate si bere

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocana de iepure cu prune uscate si bere

 

Este prima mea reteta cu carne de iepure 😏 Am ales  o reteta traditionala franceza din regiunea  Nord Pas-de-Calais cu prune uscate si bere. Sosul este delicios si onctuos iar carnea este frageda datorita gatirii in bere. Am acompaniat-o cu crochete de cartofi dar o salade verde este suficienta dupa parerea mea 😊. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/06/tocana-de-iepure-cu-prune-uscate-si-bere.html

Ingrediente Tocana de iepure cu prune uscate si bere

1 kg de carne de iepure - pulpe, spate

12 cepe noi mici

12 prune uscate

1 mana de stafide

5 linguri de coniac

20 g de unt demi-sarat

125 g de sunca cruda afumata taiata bucati

2 linguri faina

2 linguri concentrat de rosii

40 cl de biere

cimbru uscat

1 foaie de dafin

sare, piper

Categorii