Tocana de porc cu sos si amestec de ciuperci - Reteta gustoasa si satioasa
Tocana de porc cu sos si amestec de ciuperci - Reteta gustoasa si satioasa - Cum se prepara Tocana de porc cu sos si amestec de ciuperci - Reteta
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocana de porc cu sos si amestec de ciuperci - Reteta gustoasa si satioasa
Aceasta tocana o fac destul de des, cu diferite feluri de carne, am facut cu carne de vita, carne de oaie, acum am avut carne de porc..., dar va recomand carnea de oaie, o combinatie minunata cu sosul de legume si ciupercile, puteti incerca cu incredere! Aceasta retete a iesit super gustoasa, o carne frageda si perfecta pentru un pranz in familie. Merge foarte bine cu un piure cremos sau ce garnitura prefera familia voastra! Pentru aceasta Tocana de porc cu sos si amestec de ciuperci - Reteta gustoasa si satioasa, sunt necesare ingredientele urmatoare: carne de porc, ciuperci, ceapa, ardei, usturoi, bulion, vin alb.
Ingrediente Tocana de porc cu sos si amestec de ciuperci - Reteta gustoasa si satioasa 1 kg de carne de porc/vita/oaie 2 cepe medii un ardei rosu un ardei verde (daca ardeii sunt mari puteti pune doar jumatate rosu si verde) 5 catei de usturoi 2 linguri de bulion Condimente: sare, piper, o lingurita de boia dulce, boia iute (optional), jumatate de lingurita chimion, un varf de lingurita scortisoara 200ml vin alb 100ml apa 250g ciuperci amestec din conserva 3 linguri ulei de masline pentru prajit carnea 1 frunza mare de dafin putin cimbru si rozmarinCum se prepara Tocana de porc cu sos si amestec de ciuperci - Reteta gustoasa si satioasa
Pregatim carnea, o spalam si o condimentam cu sare si piper.
Curatam si legumele, le spalam apoi le taiem, nu foarte marunt.
Intr-o oala cu presiune punem uleiul de masline, un catel de usturoi pentru aroma, dupa care scoatem usturoiul, il punem inapoi peste legume si prajim carnea pe ambele parti in uleiul aromat.
Dupa ce carnea este frumos rumena si si-a evaporat apa lasata, o scoatem si in uleiul ramas punem legumele, le calim cateva minute, dupa care adaugam condimentele, bulionul, mai amestecam un minut dupa care punem vinul si apa, asezam din nou carnea in oala si punem capacul cu presiune, in momentul in care a inceput sa fiarba, inchidem supapa de la capac si lasam jumatate de ora la fiert, la foc mic.
Dupa ce a fiert, scoatem capacul (atentie, dupa instructiuni, eu il pun sub jetul de apa rece, cu supapa in sus, iar cand nu mai sfaraie, puteti scoate capacul fara nici o frica), scoatem si carnea, iar mixul de legume din oala il mixam cu un mixer vertical pana obtinem un sos, apoi adaugam ciupercile scurse de zeama, dafinul, carnea taiata in bucati mai mici, putin cimbru sirozmarin.
Mai lasam la foc circa 5 minute si tocana noastra este gata.
Se serveste cu piure sau orice alta garnitura va place.
Incearca si reteta de Gulas la ceaun, bun de te lingi pe degete sau varianta de Fasole la ceaun, o mancare savuroasa.
Iti recomandam sa incerci si reteta de Ciorba de somn la ceaun, foarte gustoasa.
Ingrediente Tocana de porc cu sos si amestec de ciuperci - Reteta gustoasa si satioasa
Ingrediente Tocana de porc cu sos si amestec de ciuperci - Reteta gustoasa si satioasa
1 kg de carne de porc/vita/oaie
2 cepe medii
un ardei rosu
un ardei verde
(daca ardeii sunt mari puteti pune doar jumatate rosu si verde)
5 catei de usturoi
2 linguri de bulion
Condimente: sare, piper, o lingurita de boia dulce, boia iute (optional), jumatate de lingurita chimion, un varf de lingurita scortisoara
200ml vin alb
100ml apa
250g ciuperci amestec din conserva
3 linguri ulei de masline pentru prajit carnea
1 frunza mare de dafin
putin cimbru si rozmarin