Tocana de rosii cu carne de porc
Reteta culinara Tocana de rosii cu carne de porc din categoria Porc. Specific Italia. Cum sa faci Tocana de rosii cu carne de porc
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocana de rosii cu carne de porc
„Rețete de suflet” Căutasem pe net o rețetă de tocană siciliană. Am găsit mai multe, am citit și m-am apucat de treabă. Asta a ieșit.
500 g carne de porc 20 g unt 2 lg ulei de măsline 1 ceapă 3 catelusi de usuturoi 1 gogosar sare piper 2 foi de dafin 2 bucati coaja de lamaie 500 g roșii 1 pahar de vin alb 300 ml apă orez patrunjel verde tocatSe spala carnea si se taie cubulete. Puneți untul și uleiul într-o cratiță la încălzit. se pune carnea si se lasa sa se rumeneasca. Adăugați sare și piper, amestecați până când carnea devine albă pe toate părțile. Adaugam ceapa tocata, usturoiul tocat marunt si gogoasa taiata felii. Se amestecă totul bine și se lasă 2-3 minute. Adăugați coaja de lămâie și foile de dafin. Apoi se toarnă vinul și se lasă să fiarbă 15 minute.
In acest timp se spala rosiile, se oparesc, se curata de coaja si apoi se taie bucatele. Se pune la fiert intr-o cratita si se lasa sa fiarba cateva minute pana se inmoaie bine. Se trec apoi printr-o sita si sucul obtinut se toarna in tava, peste carne. Se toarnă apa și se continuă gătitul până când carnea este bine făcută.
Orezul se pune la fiert in multa apa cu sare, se scurge si se serveste drept garnitura pentru tocanita de rosii, ornat cu patrunjel verde tocat.
Poftă bună!
Ingrediente Tocana de rosii cu carne de porc
500 g carne de porc
20 g unt
2 lg ulei de masline
1 ceapa
3 catei de usuturoi
1 gogosar
sare, piper
2 foi de dafin
2 buc coaja de lamaie
500 g rosii
1 pahar de vin alb
300 ml apa
orez
patrunjel verde tocat