Tocana de vitel- Blanquette

Reteta culinara Tocana de vitel- Blanquette din categoria Vita. Specific Franta. Cum sa faci Tocana de vitel- Blanquette
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocana de vitel- Blanquette
Originea exactă (locul și data) a "blanquettei" nu este evidenta: regiunea Lyon, Picardia, Burgundia, etc ...O primă versiune scrisa se găsește în cartea de bucate a lui Vincent La Chapelle în 1735. În 1837 Jules Gouffre, nu mai folosește resturi de friptură cum se obisnuia, dar are o rețetă cu carne de vitel cruda, care apoi trebuie să fiarba. Ea a devenit una dintre cele mai vechi rețete din gastronomia franceză, o reteta esențiala, un simbol al tradiției culinare.
Ingrediente Tocana de vitel- Blanquette
1,2 kg de carne de vițel
5 morcovi
3 praz
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 telina tulpină
1-2 lingurite sare
piper, cimbru
20 cl de vin alb
300 g ciuperci
30 gr unt (pentru ciuperci)
40 gr unt (pentru sos)
2 linguri faina
2 galbenusuri de ou
100 ml smântână