Tocana de vitel- Blanquette

Reteta culinara Tocana de vitel- Blanquette din categoria Vita. Specific Franta. Cum sa faci Tocana de vitel- Blanquette

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocana de vitel- Blanquette

 

Originea exactă (locul și data) a "blanquettei" nu este evidenta: regiunea Lyon, Picardia, Burgundia, etc ...O primă versiune scrisa se găsește în cartea de bucate a lui Vincent La Chapelle în 1735. În 1837 Jules Gouffre, nu mai folosește resturi de friptură cum se obisnuia, dar are o rețetă cu carne de vitel cruda, care apoi trebuie să fiarba. Ea a devenit una dintre cele mai vechi rețete din gastronomia franceză, o reteta esențiala, un simbol al tradiției culinare.

Ingrediente Tocana de vitel- Blanquette

1,2 kg de carne de vițel

5 morcovi

3 praz

1 ceapa

2 catei de usturoi

1 telina tulpină

1-2 lingurite sare

piper, cimbru

20 cl de vin alb

300 g ciuperci

30 gr unt (pentru ciuperci)

40 gr unt (pentru sos)

2 linguri faina

2 galbenusuri de ou

100 ml smântână

Categorii