Tocanita cu carne de vita in sos de vin

Reteta culinara Tocanita cu carne de vita in sos de vin din categoria Vita. Specific Marea Britanie. Cum sa faci Tocanita cu carne de vita in sos de vin

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocanita cu carne de vita in sos de vin

 

Normal ca e cea mai buna cu fond de vita, vin rosu din belsug si scazuta la cuptor 2.5 ore. Sa nu va sperie fondul acesta de vita. Este zeama de la o supa care poate fi din carne sau doar de legume. Ei, da, este musai sa o adaugati daca vreti sa obtineti cea mai buna tocanita pana acum votata in familia noastra. Eu am avut supa obtinuta dupa ce am fiert carnea de vita si legumele pentru o salata de boeuf de la Bya, cea cu conopida, dar nu am pus linte. :)

Ingrediente Tocanita cu carne de vita in sos de vin

700 g rasol de vita fara os

2-3 linguri de faina

sare (de mare ar fi ideala)

piper negru proaspat macinat

ulei de masline pentru preparat

125g slaninuta afumata

2 morcovi

600 g telina (am pus dovlecel)

100g ceapa mica (salote)

crengute de cimbru

2 foi de dafin

175 g ciuperci

1 lingura de pasta de rosii

350ml vin rosu (cei care nu au voie sa puna vin inlocuiesc cu cateva linguri de otet balsamic si apa)

250ml fond de vita

1 mana de patrunjel tocat

Categorii