Tocanita cu piept de pui ,ciuperci oite si smantana

Reteta culinara din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Tocanita cu piept de pui ,ciuperci oite si smantana

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocanita cu piept de pui ,ciuperci oite si smantana

 

 Am dorit sa prepar o tocanita cu ciupercile oite primite de la matusa din Salaj. Diferenta a fost facuta net de aroma deosebita dar delicata a ciupercilor de padure. Am citit ca este o aroma de alune si nuci. Am schimbat putin si asezonarea, folosind rozmarin si nucsoara.

 

INGREDIENTE
600 gr piept de pui fara piele si os 500 gr ciuperci oite maruntite si oparite 1 ceapa 4 catei usturoi 1 lingurita ardei iute tocat 2 linguri ulei 2 linguri unt 1 lingura faina alba 1 crenguta rozmarin 1/2 lingurita nucsoara macinata 1pahar smantana patrunjel verde piper negru macinat sare mamaliguta -pentru servit Ceapa si usturoiul curatate se toaca marunt . Pieptul de pui se taie bucati de marimea preferata . Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins amestecat cu unt . Se pun la prajit , usor , bucatile de pui . Trasgeti puiul de o parte si lasati sa se rumeneasca putina faina alba . Amestecati si turnati deasupra o cana cu apa . Sarati si puneti ardeiul iute tocat si crenguta de rozmarin . Fierbeti aproximativ 15 min.pana puiul este patruns. La sfarsit opriti focul si incorporati smantana. Asezonati tocanita cu nucsoara , piper si patrunjel verde tocat. Serviti tocanita de pui cu oite alaturi de mamaliguta . Noi am poftit si la castraveti murati langa aceasta bunatate .

Pofta mare!!!!

Ingrediente Tocanita cu piept de pui ,ciuperci oite si smantana

600 gr piept de pui fara piele si os

500 gr ciuperci oite maruntite si oparite

1 ceapa

4 catei usturoi

1 lingurita ardei iute tocat

2 linguri ulei

2 linguri unt

1 lingura faina alba

1 crenguta rozmarin

1/2 lingurita nucsoara macinata

1pahar smantana

patrunjel verde

piper negru macinat

sare

mamaliguta -pentru servit

Categorii