Tocanita de cartofi, cu carne de porc

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Tocanita de cartofi, cu carne de porc
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocanita de cartofi, cu carne de porc
Este o mâncare simplă, gustoasă, din puține ingrediente și care se face foarte repede și ușor. În varianta fără carne poate fi o mâncare delicioasă, în zilele de post! Vara putem să-i asociem o salată de roșii și castraveți (sau numai de castraveți) sau de varză proaspătă iar iarna, murături asortate.
Ingrediente Tocanita de cartofi, cu carne de porc
3-4 cartofi mai mari
1 ceapă mare
5-6 căței de usturoi
1 rădăcină morcov
1 rădăcină pătrunjel
1 ardei gras galben sau verde
1 ardei capia roșu
1-2 roșii proaspete (sau pulpă de roșie, conservată)
3-4 linguri de ulei pentru sotat legumele
200-250 g carne de porc (cotlet, ceafă, pulpă...)
amestec de ierburi și boia, după gust
amestec de ierburi și mărar, după gust
sare, după gust
piper măcinat, după gust