Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta

Reteta culinara Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta din categoria Ficat. Specific Romania. Cum sa faci Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta

 

Cred că n-am mai preparat ficăței de pui de vreo 3-4 luni, deși îmi plac mult și se gătesc ușor și repede. Ieri, totuși am decis că este timpul să ne delectăm cu niște ficăței fragezi de pui, mai ales că aveam și un program cam încărcat și trebuia să gătesc rapid ceva de mâncare. Preparați astfel, ficățeii au avut un gust foarte bun, de la roșii, ceapă și celelalte legume adăugate. Evident, așa fragezi și gustoși au ”mers” de minune cu mămăliguța caldă...

 

INGREDIENTE
600 grame de ficăței de pui 2 roșii 1 ardei gras 2 cepe galbene, mici 4-5 căței de usturoi 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui 100 ml de suc de roșii sare piper cimbru ierburi de grădină oregano 1 legătură de frunze de pătrunjel 1 lingură de amidon alimentar (opțional)

Ficățeii se fasonează, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.

Se curăță cepele, se spală, se taie și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală ardeiul, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie mărunt și se călește, cu ceapa.

Se spală roșiile, se îndepărtează semințele, se taie cubulețe și se adaugă în crăticioara cu legumele călite. Se lasă vasul la foc mic, până ce legumele călite se înmoaie și se pătrund.

Se adaugă ficățeii în crăticioara cu legumele călite, se adaugă 100 ml de apă și se fierb la foc înăbușit, încă 6-7 minute.

Se curăță usturoiul, se spală și se mărunțește fin.

Se adaugă sucul de roșii în crăticioară și usturoiul mărunțit. Se mai ține preparatul pe aragaz încă 3-4 minute, la foc mic.

Între timp se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.

Se condimentează preparatul, după gust, cu: sare, piper, ierburi de grădină, oregano și după 1-2 minute se ia vasul de pe foc, se presară pătrunjel tocat și se servește imediat, cu mămăliguță caldă.

Ingrediente Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta

600 grame de ficăței de pui

2 roșii

1 ardei gras

2 cepe galbene, mici

4-5 căței de usturoi

4-5 linguri de ulei de floarea soarelui

100 ml de suc de roșii

sare

piper

cimbru

ierburi de grădină

oregano

1 legătură de frunze de pătrunjel

1 lingură de amidon alimentar (opțional)

Categorii