Tocanita de legume cu maruntaie de vitel
Reteta culinara Tocanita de legume cu maruntaie de vitel din categoria Vita. Specific Romania. Cum sa faci Tocanita de legume cu maruntaie de vitel
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocanita de legume cu maruntaie de vitel
Se spală organele de vițel și se taie în bucăți potrivite și se fierb în apă cu puțină sare. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o felii. Morcovul curatat il pui pe razatoarea mica. Dovleceii se curăță, se dau pe răzătoare și se taie în cuburi. Se calesc legumele in ulei de masline, apoi se adauga condimentele si apa cat sa le acopere si se lasa sa fiarba la foc potrivit, acoperite cu un capac. Dupa ce s-au calit ceapa si ardeiul adaugam cartofii, putina sare, o lingurita de boia de ardei, putin cimbru uscat si 500 ml apa. Dupa ce au fiert se adauga bulionul si se lasa sa fiarba 2 minute, apoi se adauga carnea aproape fiarta si taiata cubulete si se mai lasa sa fiarba 10-15 minute. Opreste focul si adauga patrunjelul tocat.
Serveste tocanita cu piure de cartofi sau mamaliga.
Ingrediente Tocanita de legume cu maruntaie de vitel
600g inimă, ficat și plămân de vițel
3 linguri ulei de măsline
2 buc ceapă roșie
1 morcov mare
1 ardei gras roșu
500 ml apă
sare
boia de ardei dulce afumată
piper negru măcinat
cimbru uscat
3linguri bulion
2-3 fire de pătrunjel verde