Tocanita de purcel cu praz si usturoi

Reteta culinara Tocanita de purcel cu praz si usturoi din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Tocanita de purcel cu praz si usturoi

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocanita de purcel cu praz si usturoi

 

 Mi-a venit dorul de o tocanita cu mamaliguta . Bineinteles ca a fost delicioasa cu muraturi asortate langa ea !!!

 

INGREDIENTE
800 gr carne purcel -de casa 100 ml ulei floarea soarelui 4 catei usturoi 1 bucata praz 2 linguri pasta rosii 2 linguri pasata ardei cu telina -de casa 1 lingura cu varf de faina alba 1 foaie dafin 1 lingurita cimbru uscat maruntit patrunjel vere piper negru macinat sare Carnea de purcel se tai e cuburi . Usturoiul se feliaza fin . Prazul se taie marunt . Sotati prazul si usturoiul in ulei . Adaugati carnea de purcel pana cand devine albicioasa . Puneti pasata de rosii si faina . Sarati si amestecati . Imediat se toarna incet 1 l apa si se amesteca . Condimentati cu cimbru foaie de dafin si piper. Adugati pasta de ardei . Fierbeti la foc mic inabusit pana cand carnea este patrunsa . Supravegheati fierberea si mai adugati apa daca este nevoie . Daca doriti sa obtineti un sos mai gros , ridicati capacul si mariti intensitatea fierberii pana ajungeti la rezultatul dorit .Gustati si piparati/sarati daca mai este nevoie . La servire presarati frunzulite de patrunjel proaspat , pentru prospetime . Serrviti tocanita de purcel cu garnitura preferata .Noi am avut mamaliguta .

Ingrediente Tocanita de purcel cu praz si usturoi

800 gr carne purcel -de casa

100 ml ulei floarea soarelui

4 catei usturoi

1 bucata praz

2 linguri pasta rosii

2 linguri pasata ardei cu telina -de casa

1 lingura cu varf de faina alba

1 foaie dafin

1 lingurita cimbru uscat maruntit

patrunjel vere

piper negru macinat

sare

Categorii