Tocanita de vaca

Reteta culinara Tocanita de vaca din categoria Vita. Specific Italia. Cum sa faci Tocanita de vaca

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocanita de vaca

 

Aceasta reteta este de fapt clasicul raguut italian, facut cu carne de vitel sau vita, gatit incet si suficient de mult pentru a fi moale si fraged. Se poate servi cum ne place – ne place cu paste fierte in sos de tocanita.

500-800 gr carne de vita Pentru marinare: sare, piper, usturoi zdrobit, dafin, cimbru, ulei de masline, vin rosu. 2 cepe 1 morcov 1-2 tulpini de telina 3-4 roșii conservate pasta de tomate ulei de masline, sare, piper 1 pahar de vin roșu supa de vită

Marinam carnea taiata bucati dupa gust - asezonam cu sare, piper, usturoi zdrobit, adaugam crengute de cimbru si dafin, stropim cu ulei de masline si apoi adaugam vin rosu. Lasma marinată într-o zi.

Se pune intr-o cratita ulei de masline cu ceapa tocata marunt sa se intareasca-cand a prins culoare se adauga morcovul, telina taiata cubulete; apoi adaugam rosiile tocate si apoi, cand s-au inmuiat frumos, adaugam pasta de rosii. Adăugați carnea și lăsați-o să se rumenească câteva minute - adăugați chilli picant dacă doriți.

Se toarnă marinada peste carne și un pahar de vin roșu. Lasam sa scada putin si apoi turnam supa de vita.

Se fierbe la foc mic până când conopida se înmoaie frumos și se dizolvă ușor. Aceasta carne este foarte gustoasa dar trebuie sa ai rabdare sa o gatesti incet si bine. Adăugați supa sau apă în timp ce fierbe.

Se serveste cu garnitura dupa gust. Ne plac pastele cu paste - fierbem pastele in sos :) Dar daca iti place cu mamaliga sau piure e delicioasa.

Ingrediente Tocanita de vaca

500-800 gr carne de vaca

Pentru marinat: sare, piper, usturoi pisat, foaie de dafin, cimbru, ulei de masline, vin rosu.

2 cepe

1 morcov

1-2 tije de telina

3-4 rosii din conserva

pasta de rosii

ulei de masline,sare, piper

1 pahar de vin rosu

supa de vita

Categorii